Je eigen tuin is een plek waar je het liefste de hele dag door en het hele jaar door zou willen zitten. Het is een plekje waar jij je thuis voelt en waar je optimaal tot rust komt. Helaas is het in ons land niet zo dat je het hele jaar door buiten kan zijn. De reden hiervan is vooral ons grillige klimaat. Het is niet altijd zo lekker warm als jij dat graag zou willen en dat zorgt ervoor dat je toch het merendeel van je dagen en avonden binnenshuis doorbrengt. Om dit probleem op te lossen kan je een terrasverwarmer kopen.
Welke terrasverwarmers zijn er
Een terrasverwarmer kan je in meerdere soorten en maten kopen. Je onderscheidt twee basistypen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.
- Elektrische terrasverwarmer. De elektrische terrasverwarmer sluit je aan op het elektriciteitsnet. Het is eigenlijk een soort straalkachel die je aansluit op je terras. Je kan zo’n elektrische terrasverwarmer aansluiten op een paar manieren. Je kan kiezen voor een wandsysteem waarbij de terrasverwarmer aan je muur wordt bevestigd. Je kan echter ook kiezen voor een plafondverwarmer. De terrasverwarmer wordt dan in een overkapping verwerkt. De laatste optie is vrijstaand. De terrasverwarmer is dan een zuil die je midden in je overkapping kan plaatsen.
- Gas terrasverwarming. Heb jij geen stroomaansluiting buiten of wil je liever voor de sfeer een gas terrasverwarming dan kies je daarvoor . Dit systeem is vergelijkbaar met een gashaard op je terras. Je hebt heel simpele uitvoeringen die je met een gasaansteker aansteekt, maar je hebt ook modellen die je automatisch kan aansteken. Een gas terrasverwarming werkt op propaan of aardgas. De bevestigingsmethoden zijn hetzelfde. Je hebt de hangende verwarming en de staande verwarming. Welk type jij kiest hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren.
Hoeveel kost een terrasverwarmer
Ga jij een terrasverwarmer kopen, dan is het goed om te weten welk prijskaartje daar ongeveer aan zit. We hebben voor jou rondvraag gedaan en kwamen tot de volgende bevindingen.
Wat ga je aanschaffen | Specificaties | Wat is de prijs per eenheid |
Elektrische terrasverwarmer | Plafond of wand opbouw | Tussen 200 en 650 euro |
Elektrische terrasverwarmer | Vrijstaand | Tussen 550 en 2200 euro |
Gas terrasverwarmer | Plafond of wand opbouw, handmatig aansteken | 250 euro |
Gas terrasverwarmer | Plafond of wand opbouw, automatisch aansteken | Tussen 460 en 900 euro |
Gas terrasverwarmer | Vrijstaand | Tussen 200 en 350 euro |
- Als je een handige klusser bent. Ben jij een handige klusser, dan zou je kunnen overwegen om de terrasverwarmer zelf aan te sluiten. Zeker bij een terrasverwarming op elektriciteit werkt dit redelijk eenvoudig. Denk er wel aan dat je de terrasverwarming goed overdekt en afgesloten inbouwt. Dit is vanwege de elektriciteit; je zou niet willen dat er bij een regenbui kortsluiting ontstaat door een verkeerd gemonteerde verwarming. Bij een gasverwarming geldt eveneens dat je deze zelf kan aansluiten. Laat dan alleen wel eens in het jaar kijken of de verwarming het gas wel volledig verbrandt. Gebeurt dit niet, dan ligt koolmonoxidevergiftiging op de loer.
- Als je een beetje handig met klussen bent. Ben jij een beetje een handige klusser, dan laat je een klussenbedrijf de terrasverwarming aansluiten. Je kan er wel zelf voor zorgen dat de plek waar de terrasverwarming komt te hangen vrij is zodat het klussenbedrijf snel aan de slag kan.
- Als je niet handig met klussen bent. Ben jij zelf geen handige klusser, dan kan je de werkzaamheden het beste door de professional laten doen. Je weet dan zeker dat jouw terrasverwarming op een verantwoorde manier wordt aangesloten en dat jij er geen omkijken naar hebt.
Hoe is de prijs opgebouwd
- Keuze 1: Welke aansluitmogelijkheden heb je bij je terras. Heb jij een stroomaansluiting bij je terras; in dat geval is het een heel verstandige keuze om een terrasverwarming op elektriciteit te kiezen. Je kan in dat geval het beste een terrasverwarmer laten aansluiten in of onder een overkapping voor het hoogste comfort. Heb je geen stroomaansluiting; kies dan voor een gasverwarming. Die biedt meer sfeer maar brengt ook het risico van CO2 vergiftiging met zich mee bij onzorgvuldig gebruik.
- Keuze 2: Welke luxe opties kies je. Bij een terrasverwarming kan je kiezen voor luxe opties. Denk in dat geval aan een verlichting. Je kan echter ook een verwarming kopen die voor een wifi signaal in je tuin zorgt. Deze verwarming zal eveneens op bluetooth werken waardoor je hem op afstand kan bedienen.
Hoe jij kan besparen
- Vraag offertes op.
Offertes opvragen
Een terrasverwarmer voelt nog aangenamer als je deze betaalbaar hebt verkregen. Met één minuut van je tijd behaal je een warm voordeel tot wel 35 procent. De moeite waard dus.